29 Mart 2012 Perşembe

Allah sizi kahret(me)sin ilişkiler

İlişkiler konusunda pek de akıl alınacak bir insan değilimdir esasında. Çünkü hayata bakış açım genelde her şeyi makaraya almak, bu durumda nasıl eğlenebilirim mi sorgulamak şeklinde. Bazen çok zor evet. Belki uzaktan bakınca hiç öyle gözükmüyorum ama karşımdaki bana ciddi bir şey anlattığında şebeklik yapmadığım anlar sadece iş ortamında oluyor.
Neyse.
6-7 senelik bir arkadaşım var.
İlişkiler konusunda müzdarip. Hep kariyer hep iş derken ilişkilere resmen kapısını kapatmıştı ki birinden çok hoşlandı.
"Sed senin sevgilin var bilirsin bu işleri bana akıl ver." cümleleri eşliğinde her anlattığı olayda atacağımız adımları hesapladık.
Aslında sevmem ben böyle şeyleri. Ciddiyim. Onun karşısındakini bilmiyorum. Anlattıklarıyla sanki görmediğim bir satrancı oynarmış gibi akıl vermeye çalışıyorum. İşe yarar gibi değil gibiydi.
Sonrasında olanlar oldu benim arkadaş dayanamadı ve hislerini açık açık söyledi çocuğa.
Ben pek emin değildim ama arkadaşımın diğer arkadaşları kıza nasıl bir gaz verdiyse, (bak o da sana bakıyor, bak o da seninle ilgileniyor. vs. ) olmuş işte.
Çocuk da evelemiş gevelemiş okulum yoğun, iş güç, projeler ödevler derken ağzından baklayı çıkarmış. Ben böyle bir şey düşünmüyorum seni sadece arkadaş olarak görüyorum.
Sonrasında bizim arkadaş mutsuz, ilişkilere küsmüş halde.

----

Sosyal medyada çocuğu takip eden arkadaş çocuğun yazdığı bir cümleyi bana söyledi.
Kadınları anlamak zor gibisinden klasik erkek laflarından bir demet.
İnsan birinden hoşlanınca her yaptığı hareketi ona yapıyormuş sanır ya bu da o hesap. Konuştuk arkadaşımla.
Acabalar doluşurken havada dedim ki bebeğim, " Bak bu çocuk bunları ya eski sevgilisine ya da ortamında flörtleştiği hatuna yazıyor. Sana olamaz. Çünkü sen onun anlayamayacağı şeyler yapmadın. Direkt söyledin hislerini. Aldığın cevaptan ötürü de artık konuşmuyorsun sadece merhaba merhaba. O yüzden de kadınları anlamak zor lafı sana olmamalı. Ortaokulda değiliz. "

Belki de sert konuştum ama şimdi tüm bu yazdığım laf salatasını sonuca bağlamak gerekirse ben insanlara gereksiz şişme cıvık cıvık aşk tavsiyeleri veremiyorum. "Bak sana bakıyor, oo sana laf atıyor, bak seninle ilgilenmiş." cümleleriyle insanları boş yere yüreklendirmek... Hele hele ortada bir şey yokken. Çok kızıyorum ben öyle insanlara. Yapmayın abi.
Lisede olurdu böyle.
Kız birisinden hoşlanır. Etrafındaki tüm arkadaşları yukarıda yazdığım cümlelerin aynılarını kıza söyler. Kız kendi kafasında kurar kurar Alican beni seviyor bıdı bıdı diye sonra o ağzına ettiğim Alican başkasıyla çıkar bizim de Safsu öyle üzüldüğüyle kalır.
(Hepinizin başına geldi lan bu hiç inkar etmeyin aq. ! )

Oy neyse. Uzatmadan.
Bir şey olacaksa zaten olur. O sinyali sen alırsın az bekle. Biraz daha bekle. Olmadı mı azcık belli et. Sen belli ettikten sonra karşı taraf sana dönmüyorsa ya maldır anlamıyor ( ki Allah öyle mal bebelerden korusun. ) ya da sana ilgisi yok ki seni kırmamak için ses etmiyor arkadaş olarak takılmaya çalışıyordur.
Okeyto bebişlerim ?

Hepinizi seviyorum lan ama nolur siz cool takılın. En süperi o çünkü.



ps. Bebeğim, bunu okuyacaksın biliyorum ama derdim seni üzmek değil yemin ederim. Ben sadece yazdım. Seni gerçekten çok seviyorum.

4 yorum:

  1. bariz bir kalıp cümle "he's just not that into you" bu arkadaşımız bu filmi de son bölümü hariç izlesin. olay kesin ve net seninle ilgilenmiyor, hatta kaale bile almıyor vakası. bu arkadaşın kafasına daha sert cümlelerle bu sokulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evren ?! :)
      Tamam söylerim arkadaşa filmi izlesin.
      (:

      Sil
  2. Ay en iyisini yapmışsın. Hala böyle davranan kızlara uyuz oluyorum. Üstelik açık açık konuşmuşsun, hala sana niye gönderme yapsın. Mal mı bu herif hem reddetsin hem gönderme yapsın.

    YanıtlaSil

Üşenmeyip yorumladığın için teşekkürler. (: