12 Aralık 2009 Cumartesi

Babama.

Dün yazdığım blogun sonuna babamla alışveriş yapamayacağımdan dolayı hissettiğim şeyleri sert ama olabildiğince içten yazmıştım.
Bu sabah kahvaltıda halimi görüp, bugün için canın sıkkın dimi diye sorup amaan salla olay varsa var gideriz kızım sen hazırlan diyen babamla kendimi Taksim sokaklarına attım. Uzun zamandan sonra babamla beraber bişeyler yapmanın haklı mutluluğu içindeyim.
Çocukluğumdan beri babamla çok fazla muhabbetimiz, birlikte çok fazla anımız yok. Onun kendi içerisindeki otoritesi benim kendi içimdeki utangaçlıkla birleşince iyiden iyiye konuşmuyoruz. Konuşmuyoruz dediysem hiç konuşmuyoruz değil. (:
ikimizde ilk adımı hep karşı taraftan bekliyoruz.
Babamın annemden daha anlayışlı olduğunun farkındayım.
Sevgili konusunda annemden önce babama söylediğim doğrudur.

ben : 20 yaşındayken sevgilin vardı dimi baba ?
babam : Eh tabii ki görüştüğüm insanlar vardı.
ben : Benimde olabilir yani artık dimi ?
babam : 20 yaşındasın, olmazsa bi sorun vardır demektir bence.

Çok matah bir konuşma değil evet biliyorum ama artık aileme "sandığınız küçük Seda değilim, biri var ve gerçekten çok seviyorum anlayın." demenin en kestirme yolu buydu. Ve babamdan onay almıştım bi nevi. Belki de o yüzdendir şimdiki ilişkimin diğerlerine göre daha sağlam gitmesinin sebebi.
Aynı şeyleri anneme sorduğumda verdiği ters tepki süperdi :
annem :Herkesin sevgilisi olabilir Seda. Ama senin ASLA.
ben : Neden anne ?
annem : çünkü ben istemiyorum. Küçüksün sen.

Babamın bu konuda annemden daha anlayışlı olması daha güzel.

Söz konusu babam olunca aklıma o kadar çok şey geliyor ki. Anlatınca aslında çok basit şeyler ama benim için o kadar güzel ve ince nüanslar ki bunlar.

Geçen sene eylülde üniversiteye kayıt için Tekirdağ'a gidip bir sonraki İstabul otobüsünün 10da olduğunu öğrendiğimizde hiç bilmediğimiz bi yerde tam 3 saatlik zaman diliminde ordan oraya ordan oraya dolanıp bana gençlik anılarını anlatması, ilk kokoreçi babamla yemem, uzun uzadıya yaptığı o "büyüdün kızım." konuşması...
Saçma belki bunlar ama benim için özel, benim için çok özel ve o benim ilk aşık olduğum adam.
BABAM.

Bugün tam 50. yaş günü.
Seni kocaman seviyorum reis. (:

4 yorum:

Üşenmeyip yorumladığın için teşekkürler. (: